46. Planinski Tabor MDO PD na Rakitni

Pozdravljeni!
Ne bom spet začenjal, kako super je bilo, pa kako lepo sprehod tam doli iz doline smo imeli – bom rajši vprašal tebe, zakaj te ni bilo med prisotnimi (seveda ta stavek ne velja za nas nekaj planincev Iskrašev, ki smo bili na taboru).
In kaj sem že zapisal pod »zadeva«. Ja da smo praznovali Abrahama našega MDO PD Ljubljane. Pa ne le to, saj je bil letos v njeni organizaciji skupaj s PD Polje že 46. Planinski tabor. Tokrat so se organizatorji odločiliza »jezersko varianto« – dobili smo se ob jezeru na Rakitni. Bilo je vsega po malem in za vse dovolj. Slišali smo kratko predstavitev MDO predsednice Marinke Koželj Stepic, z nekaj pohvalnimi besedami nas se je podpredsednik PZS Tone Jesenko spomnil na odlično povezanost MDO PD Ljubljane. V kulturno – zabavnem programu so sodelovali domači mešani pevski zbor in otroci iz Rakitne, pa za hrano in pijačo je bilo seveda tudi zelo lepo poskrbljeno. Seveda ni manjkalo glasbe, primerne za vse generacije.
Enajsterica članic in članov PD Iskra se je tabora tudi udeležila in to s pomlajeno ekipo, tako, da smo hitro starostno povprečje udeležencev spravili na 54,4 leta. Iz vasice Zabočevo pri Borovnici smo se v prijetnem sprehodu po enakomerno strmi stezi v dobrih dveh (malo krizice sta pa deklici tudi imeli) urah znašli na prizorišču ob jezeru. Tam smo naleteli na našega člana, kolesarja Slavka ter hitro rezervirali dve mizi v prvi vrsti in to z lepim pogledom na prizorišče ter jezero v ozadju. Po končanem programu so nekateri tudi zaplesali……pa spet drugi pritegnili s pevcu na ponujenem mikrofonu in čas je tekel. Prva skupinica z dekletoma se je malo prej odpravila v dolino, da bi mi ostali prelagali in prelagali svoj odhod. Kljub vsemu smo se utegnili sprehoditi še okoli jezera, da bi v dolini mrzlično iskali osvežitev, ki smo jo dočakali šele na Vrhniki ter se polni vtisov in prijetno utrujeni odpravili proti domu. Menim, da so z Rakitne tudi udeleženci drugih društev in gostje, domov odnesli podobna, če ne še boljša doživetja!!!
Foto in vtise strnil,
Franci Hrastar