SREČANJE PLANINCEV MDO PD LJUBLJANE PRI LAVRIČEVI KOČI NA GRADIŠČU NAD ŠENTVIDOM PRI STIČNI

V soboto 26.5.2012 so se planinci MDO PD Ljubljane srečali na 42. planinskem taboru pri Lavričevi koči na Gradišču nad Šentvidom pri Stični. Bili smo v gosteh pri PD Šentvid pri Stični, ki kočo tudi oskrbuje. 
Takole nas je pričakal šotor z vso opremo..
 Mare, Dušan, Jože in še en Jože, ki slišijo tudi na ime Stiški kvartet so nas s svojimi glasovi očarali.
Irena se je preizkušala v povezovanju kulturnega programa. V ozadju je David, ki je ves čas skrbel, da se nas je dobro slišalo, kasneje pa je poprijel za harmoniko.
Špela je predstavila Planinsko društvo Šentvid pri Stični.
Maks naš gostitelj nas je bil zelo vesel in nas pozdravil.
Iz OŠ Ferda Vesela iz Šentvida je Simona pripeljala pravo pojočo četico, mladinski pevski zbor. Jure jih je spremljal na kitari, Urška in Ana pa na violini.
Tudi Marinka je pozdravila zbrane planince.
Letos je Planinsko društvo Šentvid pri Stični staro 30 let. Za svoje dosedanje delo je prejelo iz Marinkinih rok pohvalo, od prisotnih pa dolg aplavz.
Mare je zapel skupaj s svojimi otroci. Tu v teh krajih bo pesem še dolgo živela, ker tudi mladi rod tako z veseljem poje.
Nekaj planink in planincev je bilo v šotoru, nekaj pa pred njim. Gospa Adela je prav za to priložnost pripravila razstavo svojih likovnih del.
Po dobrem kosilu, ki sta ga pripravila Sonja in Maks s svojimi sodelavci, se je nekaj udeležencev takole postavilo pred objektiv.
Ženske so zavzele vrh, s seboj pa povabile mladega gospodiča, ki pa je tudi že v planinskih vrstah.
Vsi, ki smo bili na Gradišču smo spoznali, da so tu doma ljudje pridnih rok, vajenih trdega dela, vendar širokega srca, z nasmehom na obrazu in s pesmijo v ustih.
Avtor fotografij : Dominik Košir
Avtorici besedila : Marinka Koželj Stepic in Irena Pečavar Čarman