45. Tabor pri koči na Govejku

V soboto 30. 5. 2015 sta organizirala MDO PD Ljubljane in PD Obrtnik 45. tabor ljubljanskih planincev pri Mihelčičevem domu na Govejku. Tabor običajno organizira MDO PD Ljubljane skupaj z društvom, ki v tistem letu praznuje okrogli jubilej delovanja. Letos je bil tabor v znamenju 80.obletnice otvoritve doma na Govejku.
PD Iskra se je prijazno odzvala povabilu in tako se nas je zbralo kar 19 planink in planincev. Iz parkirišča ob cesti proti Legastji smo pustili naše avtomobile in se nato peš odpravili proti koči. Pot nas je vodila najprej po makadamu, po nekaj sto metrih pa nas je markacija usmerila na ozko lepo označeno in uhojeni potko. Žuborenje potočka in prebujena zelena narava, ko smo prišli iz gozda sta nas prav lepo očarali. Pri domačiji Pri Micki, smo se ustavili in se nekoliko spočili. Do cilja nas je potem čakala le še cesta in ob bregu tudi jagode, katere naši najmlajši članici Lauri prav prijale.
Ko smo prispeli do koče smo se prijavili organizatorju in posedli po klopeh. Trio Prijatelji nas je že takoj razvedril z prijetnimi vižami. Tudi sonček nas je lepo segrel, le nekoliko bolj vetrovno je postajalo, kakor da bi nam hotelo povedati, da ne bo tako ves čas tako lepo. In res po uradnem začetku z Zdravljici in govoru predsednika PD Obrtnik g. Mira Miloševiča ter podpredsednika oz. namestnika MDO PD Ljubljane g. Ernesta Gradišarja, ki je ob tej priložnosti tudi podaril dve priznanji zaslužnima članicama MDO, se je nekoliko pooblačilo in padlo nekaj kapljic dežja. To pa ni zmotilo naših planink in planincec. Na Govejku so se nam pridružili tudi Ana, Silvo in Stanka.tako da smo bili najštevilčnejše društvo na taboru. Ob pogovorih in s plesom smo lepo zaokrožili naše bivanje in veselo razpoloženje na taboru.
Organizator tabora PD Obrtnik se je prav lepo potrudil in se izkazal z gostoljubjem in pogostitvijo. Že ko smo prispeli so nas počastili z aperitivom in narodno nošo, nato pa z zelo okusnim golažem, da o ansamblu Tri Prijatelji posebej ne omenjam. Njihova glasba nas je prav poživila in tudi ples ni zaostal. Lahko omenim, da je le naše društvo dajalo pravi ton letošnjem taboru.
Po nekaj urah prijetnega bivanja ob koči, se je peščica naših planincev in planink odločila še za pohod na Osolnik. nekaj pa jih je odšlo potem direktno v dolino, saj je bil današnji vzpon za nekatere že dovolj zahteven, pa tudi obveznosti so čakale doma.
Še enkrat se bi v imenu našega društva zahvalil organizatorju PD Obrtnik za prijetno počutje. Tu spodaj je še nekaj slik z letošnjega tabora