44. TABOR LJUBLJANSKIH PLANINCEV
NA KAMEN VRHU

Ljubljanski planinci so se srečali 31. 5. 2014 na že 44. Taboru ljubljanskih planincev. Letos sta bila soorganizatorja PD Dobrepolje in MDO PD Ljubljane. Dobrepoljski planinci so nas. povabili k svoji koči na Kamen vrhu nad Dobrepoljsko dolino. Na srečanje so planinci prihajali iz različnih smeri, iz Podgore, iz Podpeči, iz Ponikev in iz Velikih Lašč. Zbralo se jih kar 150 iz 13 planinskih društev in sicer: PD Avtotehna, PD Delo, PD Drago Bregar, PD Iskra Ljubljana, PD Krim, PD Medvode, PD Obrtnik, PD Polž, PD RTV, PD Saturnus, PD Velike Lašče in PD Vevče ter seveda člani PD Dobrepolje. Kar iz 8 PD so prišli tudi predsedniki društev ali njih namestniki. Žal pa ni bilo planincev iz večjih društev v našem MDO.
Člani PD Dobrepolje so pripravili prijeten kulturni program, v katerem so nastopili z izbranimi pesmimi člani moškega pevskega zbora Rafko Fabiani iz Dobrepolja.

Prisrčen je bil nastop otroškega pevskega zbora Osnovne šole Dobrepolje. Zapeli so niz kekčevih pesmi.

Tabor so pozdravili: ravnatelj Osnovne šole Dobrepolje Ivan Grandovec, predsednik Gobarskega društva Pavle Gregorka in predsednik Turističnega društva Edi Zgonc. Predstavnik PD Dobrepolje, Alojz Nučič je kratko predstavil razmere, v katerih so se lotevali gradnje koče na Kamen vrhu, Marinka Koželj Stepic pa je kratko predstavila pomen in začetke taborov ter kje so vse že bili.

MDO PD Ljubljane je podelil PD Dobrepolje pohvalo za 25 let uspešnega delovanja. Pohvalo je iz rok predsednice MDO, Marinke Koželj Stepic prejel predsednik PD Dobrepolje, Slavko Hrovat. Ob zaključku je predsednica PD Velike Lašče vse prisotne povabila na pohod po Velikolaški kulturni poti, ki bo 8. 6. 2014.
Sledilo je prijateljsko druženje in klepet starih planinskih prijateljev. Manjkalo ni niti golaža niti raznovrstne pijače.

Nekateri planinci so prihajali na Kamen vrh tudi še po končanem kulturnem programu.

Marinka Koželj Stepic