Napoved dogodkov

Spoštovani, 

bliža se SOBOTA, 4. junij 2022, ko bomo šli na obljubljeni  NARAVOVARSTVENI IZLET , tema je VODE ZGORNJESAVSKE DOLINE.
Izlet poteka v organizaciji PD LPP Ljubljana, brezplačen prevoz pa nam zagotavlja MDO LjubljanaPohod bo potekal pod strokovnim vodstvom Marinke Koželj, Stepic in vodnika  PD LPP.
Bodite pozorni na URO ODHODA. ( 6.30 iz LPP, cca ob 6.45 uri  Tivoli).
PRIJAVE sprejemam  JAZ na tel.   041  872   341   – NEVENKA / v kolikor ne bom dosegljiva velja tudi resna  prijava na SMS: ob prijavi navedite:
– ime, priimek, PD in telefonsko številko.
 Prosim pa tudi, če kdo zadnji trenutek ugotovi da se ne more udeležiti izleta  DA SE ODJAVI, da ne izgubljamo časa ali koga ne pustimo na postaji.☀
 Vstopna postaja je pri LPP,  druga postaja je v Tivoliju, na parkirišču za avtobuse. Tam bo kontaktna oseba  Marija Miklič, PD RTV ljubljana /  tel. št.  040  567  847.
Prisrčno vabljeni, tema je aktualna in zanimiva, prevoz bo brezplačen – potrebujemo dobro voljo in dobro družbo.
Nevenka Rajhman
OVGN  MDO Ljubljana
p.s. jaz vstopim v avtobus  na Jesenicah

MDO PD LJUBLJANE in Planinsko društvo ŠENTVID PRI STIČNI VABITA na 50. PLANINSKI TABOR, ki bo v soboto, 28. maja 2022, pri Lavričevi koči na Gradišču nad Šentvidom pri Stični.

Pričetek 50. planinskega Tabora planincev MDO PD Ljubljane, s kulturnim in zabavnim programom bo ob 10.uri in 30 minut. Poskrbljeno bo za hrano, pijačo in glasbo. Enolončnica bo brezplačna. 

Smeri pristopa:
1. Iz Ivančne Gorice 1 ura in 30 min
2. Iz Stične (parkirišče pri samostanu) 1 ura
3. Iz Šentvida (parkirišče pri OŠ) 1 ura
Vlak iz Ljubljane odpelje v Ivančno Gorico ob 7. uri in 34 min.

Tabor bo ob vsekem vremenu, saj je prireditev pod šotorom

VIDIMO SE PRI LAVRIČEVI KOČI !

Spoštovani,
 pošiljam  obvestilo  program Letnega srečanja VGN, ki bo 29.9.2021 v Planinski koči na Planini nad Vrhniko ter  o zaključku  seminarja VGN za l. 2021. Kot je opozorjeno je potrebna prijava in seveda izpolnjevanje pogoja PCT.
Za VGN MDO Ljubljana je to srečanje tako rekoč “na pragu” in  upam, da se ga boste udeležili. Sama se tega srečanja ne morem udeležiti, z PD Mercator odhajamo na potepanje po Biokovem,  le-to nam je lani odpadlo. 
Čestitam vsem letošnjim tečajnikom VGN in upam da bomo naše delo pri varstvu narave nadaljevali skupaj.
Prijetno in upešno druženje vam želim,
Nevenka Rajhman
VGN MDO Ljubljana
Spoštovani, bliža se jesen in naše jesenske aktivnost. Posredujem vam obvestilo strokovnega sodelavca PZS Prašnikar Dušana o letnem srečanju varuhov gorske narave. Navedene so predvidene aktivnosti, kot piše pa podrobnosti še sledijo. 
Prosim vas, da o tej aktivnosti obvestite odseke VGN in GS ter zainteresirane varuhe, ljubitelje narave, ki niso organazirani v odsek, a kot posamezniki delujejo v društvih.
V mesecu oktobru ali novembru pa planiramo naše letno srečanje VGN na območju MDO Ljubljana. Ali bo to srečanje na sedežu PD Ljubljana Matica ali kot lani preko interneta pa seveda še ne vem-o.
Upajmo, da se vidimo v “živo”. 
Vsekakor ostanite-mo zdravi in do naslednejga obvestila uživajte v naravi tako v dolini, kot kje višje.
Lep pozdrav,
Nevenka Rajhman
OVGN MDO Ljubljana