DOGODKI V MDO

IZLET V DOLINO KAMNIŠKE BISTRICE

DAN ALPSKE MOŽINE – OROŽNOVA KOČA, 4. avgust 2019.

V organizaciji PD Bohinjska Bistrica, TNP in Turizma Bohinj je bilo v nedeljo 4.avgusta v Orožnovi koči na Planini za Liscem tematsko in strokovno predavanje za planinske in turistične vodnike ter seveda tako za ljubitelje narave, alpskega cvetja…Izobraževanje o alpski možini in traviščih habitatnega tipa poteka v okviru projekta Vrh Julijcev.

Jesenkova pot v Krajinskem parku Tivoli – opis

Jesenkova pot v Krajinskem parku Tivoli

 


Sobota, 15. junij 2019 je bil dan, ko smo se odpravili na ogled enega izmed zelenih biserov Ljubljane, le nekaj korakov iz betona in asfalta do parka v Tivoliju in že smo na urejeni učni poti, dolgi cca 3 km, pa vendar tako pestri in slikoviti.Več o tem …

 


Vabilo na naravovarstveni izlet na vedno lepa Lovrenška jezera,

Lovrenška jezera

 

LOVRENŠKA JEZERA
22. 6. 2019
Zbrali se bomo v soboto 22. 6. 2019 ob 6,30 pred PD LPP na Celovški c. 160 in se odpeljali proti Štajerski, na Pohorje do turističnega centra Rogla. Od tu se bomo podali na pot do Lovrenških jezer. Vračali se bomo delno po isti poti, delno do drugi. Spustili se bomo do koče na Pesku, ki slovi po gobovi juhi z ajdovimi žganci. Od tu se bomo vzpeli še na razgledni stolp na Rogli in se vrnili na izhodišče.
VEČ O IZLETU TU V VABILU:


Lisca


Dan slovenskih planinskih doživetij 2019 – Lisca
Celodnevno planinsko dogajanje na Lisci, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje na plezalnem stolpu, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov planinskih društev in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 15. junija 2019, pridružite na Lisci. Prisrčno vabljeni!
Slovenske železnice, v dogovoru s Planinsko zvezo Slovenije, organiziranim planinskim skupinam v soboto, 15. junija 2019, nudijo 50 % popust na vozovnice do izhodišč planinskih poti proti Lisci ter za povratek proti domu. Popust se obračuna za enosmerne in povratne vozovnice. Redni vlak odpelje z Ljubljane ob 6.50.Več tu na spletni strani PZS