VGN novice

Spoštovani, pošiljam vam vabilo načelnika Odseka VGN PD Ljubljana-Matica na zanimivo predavanje. Več je opisano v samem vabilu.
Sporočam vam še dve naravovarstveni novici in na koncu imam do vas še osebno prošnjo, ki jo boste podprli po lastni vesti.
1. Predvidoma na soboto 15. junija je planiran prijeten pohod ( upajmo na boljše vreme kot do sedaj ) po Jesenkovi poti, kot piše na zloženki je to z znanjem posuta gozdna pot v središču Ljubljane. Vabilo za Jesenkovo pot.
2. V organizaciji Odseka VGN pri PD LPP Ljubljana bo na soboto 22. junija organiziran naravovarstveni izlet na znamenita Lovrenška jezera. Razpis je že objavljen na spletni strani PD LPP Ljubljana. Izlet bo vodila Marinka Koželj Stepic, predsednica MDO Ljubljana.

Odsek za varstvo narave pri PD Ljubljana-Matica vabi vse ljubitelje narave in gorskega cvetja na predavanje Alenke Mihorič z naslovom “Košček paradiža”.
Vsak delček alpskega sveta je poseben na svoj način. Vsak človek ga doživlja po svoje, nekateri kot plezalski izziv, drugi pa kot sprehod po neokrnjeni naravi. Na predavanju bo Alenka Mihorič predstavila svoj pogled na zahodnoalpski košček paradiža – del Nacionalnega parka Gran Paradiso s številnimi naravnimi lepotami, ki ga je dvakrat doživljala predvsem kot botanično in fotografsko pustolovščino.

Alenka Mihorič je profesorica informatike, v prostem času se ukvarja z botaniko, planinarjenjem, fotografiranjem, poezijo. Že več let tudi ureja tematsko spletno stran o flori Kamniškega vrha. Predavanje z diaprojekcijo bo v torek, 28. maja 2019 ob 18. uri v prostorih PD Ljubljana-Matica na Trdinovi 8 v Ljubljani (1. nadstropje).

Lep naravovarstveni pozdrav,
Nevenka Rajhman, Bojan Oblak
Odbor VGN MDO Ljubljana