Potepanje po otoku Lastovo

LASTOVO, 30. 4. – 4. 5. 2013

PD Kamnik organizira planinsko potepanje po otoku Lastovo. Ker ne bodo sami zasedli vseh mest, vabijo tudi člane drugih PD, da se jim pridružijo..


Ta otok je najbolj oddaljen, stalno naseljen otok na Jadranu. Po drugi svetovni vojni in še nekaj časa po osamosvojitvi je bila na njem vojska in je zato veljal za turistično dokaj zaprt otok. V zadnjih letih je prišlo do temeljite spremembe; otok je odprt za vse turiste, na otoku ni več vojakov, so pa še vedno vidni ostanki vojaških objektov.
V torek 30. 4. 2013 se bomo v poznih večernih urah s posebnim avtobusom odpeljali iz Ljubljane v Split in nato s trajektom na otok Lastovo. Na otoku si bomo ogledali veliko zanimivosti iz bližnje in daljne zgodovine, se vzpeli na dva razgledna vrhova, Hom (417 m) in Sozanj (230 m), se z ladjico odpeljali na enega od 46 otočkov, kjer bomo po krajši, zanimivi turi okušali dobre ribe in še kaj. Na otoku Lastovo bomo nastanjeni v hotelu Solitudo, kjer bomo imeli pol penzionsko oskrbo za tri dni. Imeli bomo skupno kosilo na izletu z ladjico ter ob povratku nekje blizu Šibenika. Vrnili se bomo 4. 5. 2013 v poznih večernih urah. Spotoma si bomo ogledali še Dioklecianovo palačo v Splitu ter trdnjavo Klis pri Splitu.
Priporočljiva oprema: pohodniški čevlji, pohodniške palice, športna oblačila, nekaj proti vetru, mrazu in morebitnemu dežju ter nekaj hrane za popotnico in kakšno energetsko ploščico. Najbolj vroči naj vzamejo še kopalke in kopalne brisače, vsi pa zaščito pred soncem – maže in klobučke.

NE POZABITE VELJAVNEGA DOKUMENTA ZA PREHOD DRŽAVNE MEJE!

Stroški tega potepanja še niso znani, bodo pa ob prijavi.
Prijave zbira najkasneje do 3. 4. 2013 oziroma do zasedbe mest in daje ostale informacije vodnica Marinka po e. pošti: marinka.kozelj@gmail.com ali po tel. (01) 56 16 925 v večernih urah.
Marinka Koželj Stepic
.